söndag 13 februari 2011

Astma?

Fredagen den 11 Feb var vi på akut tid på vårdcentralen, Za har ju vart sjuk till och från och nu hade han feber igen och svårt att andas.
Doktorn vi fick träffa denna gång var kalas (stor guld stjärna) hon misstänkte att det kanske kunde vara lunginflammation. Hon bad en annan doktor komma in i och lyssna på Za. Han sa direkt att något är fel.
Deras tips är att vi åker in akut och rönka honom så dom ser om det är lunginflammation så vi fick en remiss och åkte upp till Huddinge.

Men när vi väl kommer till akuten så kollar dom syresättningen i blodet och det var inte alls bra. Får komma in på ett rum på en gång och träffa doktorn å han får en massa mediciner för att få hjälp med andningen.

Dom märker att den hjälper honom och skriver ut 2 st astma mediciner som han nu ska ta i 10 dagar. Och så har han fått penicillin mot halsfluss igen, han fick lite starkare dos om inflammationen gått ner i lungorna.

Nu väntar jag på remiss från barn avdelningen på Södertälje Sjukhus för utredning vilken typ av astma han har och för att ta en massa allergi tester.

Sen får jag se hur allt kommer att bli. Vore ändå skönt att få veta..

Det var min fredag...

Inga kommentarer: